vineri, 19 noiembrie 2010

Conopida cu maioneza

Cat a fost vara de lunga la noi la Deva pretul conopidei nu a scazut sub 4 lei ,ba chiar 5 si 6 lei kg De cateva zile insa conopida se vinde prin piata cu 1,5 -2 lei kg. Asa ca maine am de pus un pachet la baiatul din Timisoara si va pleca si o portie de conopida cu maioneza.
Deci, se desface conopida in buchetele, se fierbe foarte bine apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca Se curata vreo 3 catei de usturoi si o jumatate de ceapa (mai mica) Toate astea se mixeaza pasta sau conopida se poate face pasta si cu zdrobitorul de cartofi iar usturoiul si ceapa se taie foarte fin.
Se face o maioneza dintr-un galbenus crud , o lingurita de mustar si putina zeama de lamaie
Apoi se pune conopida mixata peste, sare dupa gust si se amesteca pana ce se omogenizeaza
Se pune pasta in castronas sau bol  si se orneaza , - in cazul de fata in caserola pentru drum :) si se lasa la frigider. Baietilor mei le place foarte mult  conopida astfel preparata.

Un comentariu:

Carra spunea...

Prefer conopida cu iaurt in loc de maioneza. Incearca!