duminică, 5 august 2012

Poveste de Facebook

 
 O intamplare a carei evolutii pe mine m-a impresionat tare mult si daca stai sa o aprofundazi putin, vezi ca  pe lumea asta se pot intampla si minuni :) sau ca Doamne Doamne ii ajuta si pe cei amarati. Vreau sa zic ca eu mi-am dorit tare mult un concediu iar la unul in strainatate nici nu indrazneam sa visez. In strainatate nu am fost din adolescenta , iar ca orice om obisnuit din tara ASTA primordial a fost scoala copiilor, apoi facturile de gaz , curent si ... greutatile vietii, de restul nemai ramanand bani.
   Totul a inceput acum vreo doi ani si ceva cand imi facui si eu profil pe Facebook si ca orice om vrajit de mirajul aplicatiilor am pornit in cautare de prieteni.virtuali si necunoscuti. Printre altii sot si sotie din Polonia ca care nu cred ca am schimbat mai mult de 3-4 conversatii in timp foarte succinte si cu o engleza de incepator. Anul asta pe la sfarsitul lui aprilie prietenul asta mi-a zis ca pe 2 mai trec prin Deva . Eu m-am aratat bucuroasa  ca am sa-i cunosc. Apoi m-am gandit ca eu bani sa-i duc la un restaurant nu prea am , adica daca as lasa 100 lei acolo as plange o luna , asa ca  am cumparat materia prima si am pregatit o masa bogata cu de toate , asa cum numai romanul stie... :)  Am frecat prin bucatarie mai ceva ca la Pasti vreo doua zile , iar cand au sosit m-am dus in calea lor Au fost foarte impresionati de primire, au stat doua zile aici , eu mi-am luat liber pe 3 mai si am fost pe cetate si in alte locuri frumoase. Am vorbit doar engleza :)
Apoi ne-am despartit cu regret si cu lacrimi, mie mi se intampla tare rar sa plang cand pleaca cineva, dar  noi "functionam pe aceiasi lungime de unda" si eu eram aproape sigura ca nu ne vom mai intalni.Apoi tot timpul imi ziceau sa merg la ei in vizita  Iar eu cautam in zadar pe net  costul transportului pana acolo. Cu avionul era de la 350 E in sus iar cu trenul, cale lunga  era 200 E Prea mult pt bugetul meu .La un moment dat a inceput sa caute si domnul asta  si a gasit ceva la lowcost. Am plecat repede cu notitele  la Nexus si cu 35 de E mi-am luat bilet ( inainte cu o luna ) la avion Budapesta- Varsovia dus intors . Pana in Budapesta  am mers cu trenul  cu 50 E , deci amiesit cu drumul la 85 E , masa si cazarea fiindu-mi asigurate de ei , si am mai avut ceva bani la mine. M-au primit extraordinar, am stat o saptamana si am fost tratata ca o regina, in fiecare zii am fost in alt oras sa vizitam frumusetile Poloniei, cu alte cuvinte am vazut locuri minunate si am avut o saptamana de vis , pe care nu mi-as fii imaginat-o vreodata
Am trait niste momente extraordinare si am fost fericita tot timpul, au remercat si altii ca in toate pozele sunt cu gura pana la urechi :D Ce mai , a fost vacanta mea de vis !Tare e ca  o saptamana am vorbit numai engleza  :D Si asa ca de incheiere - sa fim sanatosi sa ne mai vedem ! Sa nu mai zic ca afost primul meu zbor cu avionul  , cu multe emotii dar mi-a placut tare mult, vezi o lume mirifica de acolo de sus ! Cu asta am zburat  :D

3 comentarii:

Blogul lui Jeny spunea...

Lucruri minunate se intampla oamenilor minunati. Deci miracolul zace in noi insine, faptul ca au fost primiti ei , niste necunoscuti in casa , ca i-ai tratat cu omenie si prietenie a contat. Si uite ca speranta si visul neimplinit a devenit realitate. Si eu am gasit oameni minunati la care am fost in vizita. Totul e acea lungime de unda! Pupici.

dmd. spunea...

..frumos...mă bucur pentru tine!

Praf de Stele spunea...

Multumesc mult :)